Владо Стоянов дължи над 3 000 000 лв на лихвари, издирват го руснаци и хора на Очите

Най-нови

Бившата звезда на Лудогорец и националният отбор по футбол Владислав Стоянов е затънал в огромни борчове. Перничанинът дължи над 3 000 000 лв на лихвари и босове от подземния свят, които е взел през последните 5 години и загубил на онлайн залози. Към негови съотборници и приятели дълговете са за още стотици хиляди левове. Негови бивши съотборници доверяват, че пристрастяването му към залозите и казината е започнало още в Черноморец, но преминало всякакви граници след като започнал да прави големите пари в Лудогорец.

Нито раждането на дъщеря му, нито усилията на половинката му, са успели да го спрат да профуква всичко, което е вадил от участията си в Шампионска лига с Лудогорец. Към днешна дата е продал всичко, което има, а сред най-известните му кредитори са Митьо Очите, Любо Гребеца и Таки. Именно замесването му с такива знакови лица са отказали братята Домусчиеви да му помагат, въпреки че слуховете твърдят, че Домусчиеви са платили над 500 000 лв дългове само за последните 3 години.

Чашата преляла през Септември, когато работейки с Енчев (от дуото Румънеца и Енчев), помагайки му в организирането на разградския панаир, успял да докопа 12 000 лв служебни пари и изчезнал. В момента Енчев води дело за кражбата, а призовкарите се опитват да го намерят на адреса на родителите му в Перник вече половин година без успех. Слуховете упорито говорят и за изчезнала урна с дарения за лечение на болно детенце от базата на шампионите “Гнездо на Орли”, което съмнително съвпада с прекратяването на трудовия договор на Владо Стоянов като скаут в клуба. Оттогава бившият вратар е изчезнал и вече повече от 9 месеца не се е появявал, дори, за да види детето си. За последно се появи в медиите с новината, че ще пази за аматьорския отбор Тунджа 2006 Тенево. За нещастие на кредиторите му, станало ясно че за да направи кефа на местния спонсор, Владо позирал за снимки срещу 500 лв и след това духнал в незивестна посока с Шкодата на баща си.

Родителите му са се консултирали с адвокат, за да разберат как могат да го освидетелстват като психично болен и зависим от хазарта, за да го предпазят от отмъщение и саморазправа.

Стражът е измежду именитите футболисти на Лудогорец. С екипа на разградчани записа 120 мача, като взе участие в паметни дуели от евротурнирите. Сериозна травма обаче го извади задълго от огромната игра.

Снимки: България Днес и БНТ

Автор: Илиян Терзиев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *